AKNEN JA RUUSUFINNIN HOITO

MILLÄ LÄHDEMME HOITAMAAN?

BiON Skincare on Suomessa menestyksen saavuttanut ammattitason ihonhoitosarja, jolla saavutetaan merkittäviä tuloksia aknen - sekä ruusufinnin eli acne rosacean hoidossa. Tuotteiden säännöllisellä käytöllä ja BiON-kosmetologin asiantuntemuksella akne on mahdollista saada hallintaan jopa yli 90% kaikista tapauksista. Tuotteet ovat kehitetty aknenhoitoon erikoistuneiden ihotautilääkärien, farmaseuttien sekä biokemistien yhteistyöllä.

NELJÄN HOITOASKELEEN RUTIINI

BiON Skincaren kehittämä aknen - ja ruusufinnihoidon kokonaisuus keskittyy tehokkaaseen syy-seuraus menetelmään, jonka avulla akneen on mahdollista saada täysi hallinta. Näkyvä akne itsessään on vain fyysinen oire jonka juuret ovat syvemmällä ihon vastustuskyvyssä. Mikäli hoidon tavoitteena on ihon terveyden palauttaminen, hoidon tulee keskittyä ihon biokemialliseen tasapainoon ja tätä kautta ihon vastustuskykyyn sekä luontaisiin immuunitoimintoihin.

Suurin osa perinteiseen aknenhoitoon kehitetyistä hoitotuotteista keskittyy pääsääntöisesti vähentämään talineritystä ja torjumaan bakteeritoimintaa. Jatkuvat akneinfektiot johtavat kuitenkin ihon kemiallisen toiminnan epätasapainoon ja tämä heikentää ihon luonnollista puolustuskykyä sekä parantumista. Tästä seuraa se, että akne pitää itse itseään yllä (kroonistuu) ja saattaa ajan mittaan edetä progressiivisesti vaikeammalle asteelle. 

HOITOKOKONAISUUS

BiON Skincare on kehittänyt tarkat hoitokokonaisuudet, joiden avulla akneen on mahdollista saada hallinta yli 90% kaikista tapauksista. Hoitotuotteet toimivat yhdessä kokonaisuutena ja niillä jokaisella on oma tärkeä tehtävä oireiden hoidossa sekä hallinnassa. Hoitokokonaisuuteen sisältyy neljä hoitotuotetta, joiden lisäksi suositellaan aina käytettävän runsaasti BiON kasvovettä.


Huom! Hoitoa ei saa (hoitolassa eikä kotona kotihoitotuotteilla) aloittaa aktiivisen Roaccutan-kuurin aikana, eikä samanaikaisessa käytössä tule olla paikallisia lääkevoiteita tai muita hoitotuotteita jotta mahdollisilta sivuvaikutuksilta vältytään!

Alla olevan linkin kautta pääset tutustumaan laajemmin BiON ihonhoitosarjaan.

Akne

Alle luetellut neljä pääpilaria ovat isoimmat tekijät aknen puhkeamiseen. BiON-aknenhoitoon kehitetty tuotekokonaisuus perustuu kaikkia näitä neljää pääpilaria korjaavaan ja tasapainottavaan vaikutukseen. Tuotteet kumoavat haitallisia biokemiallisia muutoksia, palauttaen iholle luontaista tasapainoa joka johtaa asteittain vastustuskyvyn palautumiseen.

1. Biokemiallinen tasapaino

Kuten pH-arvon nousu, ihon kosteus - eli nesteköyhyys, entsyymitoimintojen hidastuminen, hivenainepuutos, mikrobiomin heikentyminen...

2. Sebum eli aktivoitunut talivuoto

Aktivoitunut talivuoto muodostaa tukoksia, jotka aktivoivat bakteerikasvua sekä toimivat aknebakteerien energialähteenä.

3. Keratinosyytit ja sarveistuminen

Kosteusköyhyys ja akneihosolujen hyperkeratinisaatio muodostaa ihoon kilpimäistä sarveistumista joka estää huokosten puhdistautumista sekä estää kosteudensitomis - ja pidätyskykyä, tämä aktivoi myös entisestään talivuotoa.

4. Inflammaatio ja P. acnes

Kun kaikki nämä edellämainitut kohdat täyttyvät, iho menettää vastustuskykyään ja infektioiden muodostuminen alkaa sekä bakteerikasvu lähtee kovaan kasvuun.Aknesta on olemassa kolme progressiivista vaihetta:

1. Komedoakne

Aknen muodostumisen ensimmäinen vaihe. Komedoaknessa muutokset iholla ovat pääsääntöisesti talitukkeumia, mustapäitä ja sulkeutuneita umpikomedoja. Ihossa esiintyy vain satunnaisia tulehtuneita näppylöitä. Tätä aknemuotoa tavataan usein jo myös varhaisteini-ikäisillä. Usein komedoaknen näkyviä oireita ei osata vielä liittää varsinaisesti akneen, jonka vuoksi hoito viivästyy ja oireet etenevät tulehtuneen aknen tasolle.

Hoitolahoidot: BiON Blemish Balance ihonpuhdistushoito ja AHA Advanced Peel (mantelihapotus)

2. Tulehtunut märkäakne

Komedoaknesta progressiivisesti edennyt aknemuoto. Tulehduksellisesta aknesta käytetään myös nimitystä papulopustulaarinen akne (eli märkäakne). Tulehduksellinen akne on yleisin aknemuoto.

Tämän hoitokokonaisuuden tuotteet ovat kehitetty erityisesti rauhoittamaan tulehduksia, punoitusta ja märkänäppylöitä.

Hoitolahoidot: BiON Blemish Balance ihonpuhdistushoito ja AHA Advanced Peel (mantelihapotus)

3. Kystinen akne

Progressiivisesti edennein aknemuoto. Kystinen akne on yhdistelmä umpikomedoja sekä märkänäppylöitä. Tämä aknemuoto aiheuttaa syvälle ulottuvia tulehdusreaktioita ja noduluksia, joissa ihohuokoset kovettuvat kyhmyisiksi tai kystisiksi.

Tämän hoitokokonaisuuden tuotteet ovat kehitetty erityisesti liuottamaan talitukoksia sekä rauhoittamaan syviä tulehduksia, punoitusta ja märkänäppylöitä

Hoitolahoidot: BiON AHA Advanced Peel yhdistelmähapotus (glykoli - ja mantelihapotus)BION:in vinkit myös ihon sisäiseen tukihoitoon:
"Koska aknea tulisi hoitaa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, on myös sisäisellä hoidolla suuri merkitys aknenhoidon hallinnassa sekä tuloksien tehostamisessa"

Sinkki

"Ihotulehdukset kuluttavat ihon käytössä olevat sinkkivarastot loppuun, jonka vuoksi akneinfektiot usein kroonistuvat ja pääsevät herkästi leviämään. Sinkkilisää suositellaan edistämään hoidon prosessia. Sinkki auttaa ihoa korjaantumaan, puhdistautumaan sekä ehkäisemään aknevaurioiden muodostumista."

Omega - 3

"Mikäli iholla esiintyy runsaasti märkänäppylöitä, valkopäitä, miliumeja tai talitukkeumia (sebaceous filaments), kehossa on todennäköisesti Omega-3 rasvahappojen puutetta. Tällöin sebum eli tali on usein liian kuivaa tai muodostuu pääsääntöisesti tulehdusherkästä öljyhaposta. Suosittelemme tässä tapauksessa hoitoon myös sisäisesti nautittavaa Omega 3 - rasvahappojen lisää, mieluusti kasviperäisenä lähteenä. Hyviä lähteitä ovat pellavansiemenöljy, hamppuöljy, merileväöljy sekä kauraöljy."

Probiootit

"Useimmilla aknenhoitoasiakkaillamme on takanaan rankkoja lääkekuureja, monilla on takanaan aknenhoitoon määrättyjä antibioottikuureja. Antibioottikuurit saattavat suoliston häiriötilaan, joka saattaa sekoittaa sen toimintaa pitkäksi aikaa eteenpäin. Tämän vuoksi olisi tärkeää, että aknenhoitoasiakkaat nauttisivat sisäisesti mahdollisimman monilajikkeista ja vahvaa probioottilisää."


Ihon paranemisprosessi ei tapahdu kaikille tasaisesti, vaan vaihtelee aina yksilöllisesti aknen vaikeusasteen ja ihon fysiologian mukaan. On normaalia, että hoidon alussa esiintyy tilanteeseen kuuluva Flare-up leimahdus - eli uudistumisvaihe joka kertoo tuotteiden toimivuudesta ja ihon detox prosessista. Hoitosarjan aloitusta ei suositella lähelle isoja juhlia tai merkkipäiviä,  mahdollisen Flare-up reaktion vuoksi. 

Käytä yllä olevaa linkkiä varataksesi ajan joko ihonhoidon konsultaatioon tai kasvohoitoon. Aloitetaan aknenhoito matkasi tästä!

Beamyssa saatuja tuloksia aknenhoidossa

Ruusufinni

Acne Rosacea, eli ruusufinni on progressiivinen ihosairaus jonka vuoksi mahdollisimman aikainen ennakointi tuottaa tulosta ja estää oireiden leviämistä. 

BiON-tuotteiden ja hoitojen tehtävä on toimia fyysisten oireiden tukihoitona ja tuoda rosaceaan tasapainoinen hallinta. Tuotteet vahvistavat ihon immuunijärjestelmää, laskevat leimahdusreaktioita ja punoitusta sekä hillitsevät haitallista bakteerikasvustoa, joka linkittyy ihon vastustuskyvyn heikkenemiseen.


Nämä neljä pääpilaria ovat suurimmat tekijät Acne Rosacean puhkeamiseen. Tuotteet kumoavat haitallisia biokemiallisia muutoksia, palauttaen iholle luontaista tasapainoa joka johtaa asteittain vastustuskyvyn palautumiseen.

1. Lämpötila

Kun ihon lämpötila nousee yli 37°C lipaasientsyymien tuotanto iholla kasvaa. BiON Research-tutkijat uskovatkin, että tällä on suuri merkitys Acne Rosaceassa leimahdusten puhkeamiseen ja lämpötilan nousu linkittyy myös inflammaation sekä bakteerikannan äkilliseen kasvuun. Bacteriostat Cleanser - puhdistusgeeli estää välittömästi haitallisen lipaasitoiminnan, jonka vuoksi sen käyttöä suositellaan aina välittömästi kun ihossa esiintyy perinteinen ruusufinnin leimahdusreaktio.

2. Vaikea kosteusköyhyys

Ruusufinnissä esiintyvät kuumottavat leimahdukset haihduttavat ihosta lähes aina kosteutta, joten voimme tarkastella rosacea-ihoa varmuudella vaikeasti kosteusköyhänä eli nestehukkaisena. Hoidossa on tärkeää ihon oikeanlainen kosteutus luontaisilla kosteustekijöillä eli nestemäinen kosteutushoito, sillä ihon nestehukka (transepidermaalinen kosteuden haihtuminen) pahentaa iho-oireilua ja muodostaa iholle asteittain voimistuvaa herkkyyttä. Ruusufinnin hoitaminen pelkillä paksuilla voiteilla on usein suuri virhe, sillä tämä vain piilottaa ihon tarpeet alleen ja voimistaa oireita sekä ihon vastustuskyvyn laskua.

Aktiivisen rosacea-leimahduksen aikana kylmähoito on myös erittäin tärkeässä osassa, sillä mitä nopeammin iho saadaan viilennettyä - sen nopeammin haitallista bakteerikasvua estetään ja tätä kautta oireiden progressiivista etenemistä.

3. Inflammaatio, tulehdusyhdisteet ja  bakteerikasvu

On tärkeää muistaa, että ruusufinnissä iholla esiintyy aina aktiivinen bakteeritulehdus ja vastustuskyky on heikentynyt, jolloin pelkällä rauhoittavalla hoidolla ei estetä oireiden progressiivista etenemistä. Tuotteiden tulee vahvistaa ihon vastustuskykyä ja tätä kautta immuunitoimintoja. Bioaktiivien tulee myös rauhoittaa tulehdus - ja histamiiniyhdisteiden tuotantoa. Ruusufinnin leimahdukset nostavat inflammaatiota eli tulehdustilaa, bakteerikasvua sekä tulehdusyhdisteiden tuotantoa jotka kuljettavat oireita eteenpäin.

4. Kehon heijastukset

Monet asiantuntijat suosittelevat tänä päivänä käsittelemään ruusufinniä "koko-kehon" heijastuksena, eikä vain iho-ongelmana. Altistavia sekä laukaisevia tekijöitä ovat muun muassa couperosa, korkeat stressitasot, insuliiniresistenssi, hormonaaliset muutokset, verenpaineongelmat, suoliston toiminta sekä suolistotulehdukset. 


Ruusufinnistä on olemassa kolme progressiivista vaihetta:

Huom! Kuvat eivät ole tarkoitettu itsediagnosointiin vaan toimivat havainnollistavana apuna. Mikäli epäilet ihollasi Acne Rosaceaa, käännythän ensin ihotautilääkärin puoleen oikean diagnoosin varmistamiseksi.

1. Couperoottinen Rosacea (Pre-rosacea)

Lievä 1-2 taso. Ihossa esiintyy pääsääntöisesti vain punoitusta ja leimahdusreaktioita. Myös anti-inflammatoorisella kylmähoidolla on tärkeä merkitys hoidossa. Mitä tehokkaammin kuumottavat leimahdukset saadaan estettyä, sitä tehokkaammin progressiivisten oireiden leviäminen 3-tasolle estetään.

Tämän hoitokokonaisuuden tuotteet ovat kehitetty rauhoittamaan ihon eryteemaa ja hillitsemään oireiden leviämistä.

Hoitolahoidot: Calming Comfort rauhoittava kasvohoito tai AHA Advanced peel (maitohapotus)

2. Papulopustulaarinen Rosacea

Keskivaikea 3. taso. Edennyt ruusufinnitaso, jossa iholla esiintyy punoituksen sekä leimahduksien lisäksi märkänäppylöitä sekä huokosten turvotusta. Suosittelemme kotihoitotuotteiden lisäksi myös säännöllistä Advanced Peel hoitosarjaa hillitsemään oireita.

Tämän hoitokokonaisuuden tuotteet ovat kehitetty erityisesti rauhoittamaan tulehduksia, punoitusta (eryteemaa) ja märkänäppylöitä.

Hoitolahoidot: Calming Comfort - rauhoittava kasvohoito ja AHA Advanced Peel (maitohapotus) tai yhdistelmähapotus (maito- ja mantelihapotus)

3. Papulopustulaarinen Rosacea (edennyt)

Vaikea ja erittäin vaikea 4.taso. Progressiivisesti edennein ruusufinnitaso, jossa iholla esiintyy teleangiektasioita, punoitusta, huokosten ja talirauhasten turvotusta sekä märkänäppylöitä. Suosittelemme kotihoitotuotteiden lisäksi myös säännöllistä Advanced Peel  hoitosarjaa hillitsemään oireita.

Tämän hoitokokonaisuuden tuotteet ovat kehitetty erityisesti rauhoittamaan tulehduksia, punoitusta (eryteemaa) ja märkänäppylöitä.

Hoitolahoidot: Calming Comfort - rauhoittava kasvohoito ja AHA Advanced Peel (maitohapotus) tai yhdistelmähapotus (maito- ja mantelihapotus)BION:in vinkit myös ihon sisäiseen tukihoitoon:
"Koska ruusufinniä tulisi hoitaa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, on myös sisäisellä hoidolla suuri merkitys sen hallinnassa sekä tuloksien tehostamisessa"

Sinkki

"Ihotulehdukset kuluttavat ihon käytössä olevat sinkkivarastot loppuun, jonka vuoksi akneinfektiot usein kroonistuvat ja pääsevät herkästi leviämään. Sinkkilisää suositellaan edistämään hoidon prosessia. Sinkki auttaa ihoa korjaantumaan, puhdistautumaan sekä ehkäisemään aknevaurioiden muodostumista."

Omega - 3

"Mikäli iholla esiintyy runsaasti märkänäppylöitä, valkopäitä, miliumeja tai talitukkeumia (sebaceous filaments), kehossa on todennäköisesti Omega-3 rasvahappojen puutetta. Tällöin sebum eli tali on usein liian kuivaa tai muodostuu pääsääntöisesti tulehdusherkästä öljyhaposta. Suosittelemme tässä tapauksessa hoitoon myös sisäisesti nautittavaa Omega 3 - rasvahappojen lisää, mieluusti kasviperäisenä lähteenä. Hyviä lähteitä ovat pellavansiemenöljy, hamppuöljy, merileväöljy sekä kauraöljy."

Probiootit

"Useimmilla aknenhoitoasiakkaillamme on takanaan rankkoja lääkekuureja, monilla on takanaan aknenhoitoon määrättyjä antibioottikuureja. Antibioottikuurit saattavat suoliston häiriötilaan, joka saattaa sekoittaa sen toimintaa pitkäksi aikaa eteenpäin. Tämän vuoksi olisi tärkeää, että aknenhoitoasiakkaat nauttisivat sisäisesti mahdollisimman monilajikkeista ja vahvaa probioottilisää."


Ihon paranemisprosessi ei tapahdu kaikille tasaisesti, vaan vaihtelee aina yksilöllisesti vaikeusasteen ja ihon fysiologian mukaan. On normaalia, että hoidon alussa esiintyy tilanteeseen kuuluva Flare-up leimahdus - eli uudistumisvaihe joka kertoo tuotteiden toimivuudesta ja ihon detox prosessista. Hoitosarjan aloitusta ei suositella lähelle isoja juhlia tai merkkipäiviä, mahdollisen Flare-up reaktion vuoksi.

Käytä yllä olevaa linkkiä varataksesi ajan joko ihonhoidon konsultaatioon tai kasvohoitoon. Aloitetaan ruusufinnin hoito matkasi tästä!

Beamyssa saatuja tuloksia ruusufinnin hoidossa